Tanúsítványok

Immár az ötödik hároméves ciklusát éli Társaságunknál a minőség- és környezetirányítási integrált rendszer. Újabb elemként a második ciklusba lépett a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer, népszerű nevén, a MEBIR.

A 2014-es megújító auditot követő éves felügyeleti audit időpontja 2016. szeptember 28-29. volt, melynek során az ISO 9001, ISO 14001, valamint MSZ 28001 szabvány szerinti tanúsítást valamennyi ügyfélszolgálati irodára és díjellenőrzési telephelyre kiterjesztettük, a tanúsító okiratok mellékletei szerint. A mintavételen alapuló audit során a Magyar Szabványügyi Testület az általa kiadott auditvizsgálati jegyzőkönyvben eltéréseket nem állapított meg.

A soron következő felügyeleti audit várható időpontja: 2017. szeptember.

Miért fontos, hogy működésünk megfeleljen a vonatkozó nemzetközi szabványoknak? A válasz egyszerű: vevői elvárás. Érdekes a NÚSZ Zrt. esetében a „vevő” meghatározása, hiszen a Magyar Államot képviselő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) az elsőszámú megrendelőnk, aki meghatározott teljesítési szinteket vár el.  Mindemellett a NÚSZ szolgáltatásait közvetlenül az úthasználók veszik igénybe. Mind a KKK, mind a tulajdonos MFB részéről egyértelmű és alapvető elvárás, hogy állami cégként is megfeleljünk a legmodernebb vezetői követelményeknek, amelyeket külső audit cég minősít. Az auditok eredményére büszkék vagyunk, a tanúsítványok a lap alján megtekinthetőek.

Társadalmi felelősségünk elsődleges elvárása a szakmai, környezeti és munkavédelmi szempontból egyaránt magas szintű működés, amely a gazdaságosság követelményét is teljesíti, védi legfontosabb értékünket, a munkavállalót és tekintettel van a nélkülözhetetlen keretrendszerre, a környezetre.

      

Társaságunk Minőség, Környezeti és MEB politikája erre a linkre kattintva tekinthető meg.